Vitamiinit

Vitamiinit ovat ihmisen pienessä määrin tarvitsemia orgaanisia yhdisteitä, joita elimistö ei itse kykene tuottamaan lainkaan tai riittävästi ja jotka niin ollen on saatava ravinnosta. Poikkeuksen muodostaa D-vitamiini, jota ihmisen iho tuottaa riittävän voimakkaassa auringonvalossa ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Alueilla, joissa valon määrä vähenee oleellisesti kaamosaikaan, on suositeltavaa hankkia D-vitamiinia joko ravinnosta tai ravintolisänä. Nykyinen prosessoitu ruokavalio ei välttämättä sisällä riittävästi ravintoaineita, joten vitamiinilisiä suositellaan hyvän ravinnon lisäksi.

- A-Vitamiinit, Beetakaroteeni

- A-Vitamiinit, Beetakaroteeni

A-vitamiini on välttämätön rasvaliukoinen vitamiini jolla on tärkeä merkitys monissa elimistön toiminnoissa. A-vitamiini edistää näön, ihon ja limakalvojen sekä immuunijärjestelmän pysymistä normaalina ja osallistuu solujen erikoistumisprosessiin.

A-vitamiini esiintyy eläinkunnan tuotteissa retinoideina..
- B-Vitamiinit, Biotiini

- B-Vitamiinit, Biotiini

B-ryhmän vitamiineilla on monenlaisia normaaleja kehon toimintoja ylläpitäviä ominaisuuksia.
Ne ovat vesiluikoisa eivätkä siten varastoidu kehoon, niitä tarvitaan joka päivä.

Tiedetään että B-vitamiinit osallistuvan hiilihydraatti-, rasvojen- ja valkuaisaineiden aineenvaihduntaan sekä hermojen normaaliin..
- C-Vitamiinit

- C-Vitamiinit

C-vitamiini eli askobiinihappo edistää immuunijärjestelmän normaalitoimintaa, solujen suojaamista hapettumisstressiltä, normaalia energia-aineenvaihduntaa, hermoston normaalia toimintaa normaaleja psykologisia toimintoja ja kollageenin muodostumista.

C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja auttaa..
- D-Vitamiinit

- D-Vitamiinit

Elämme sitä vuodenaikaa, jolloin D- vitamiinilisä on tarpeen.
Lisäksi meillä oli varsin sateinen ja pilvinen kesä suomessa, joten emme voineet saada riittävästi auringovalon vaikutuksesta riittävää D- vitamiinia muodostumaan ihon kautta.

D-vitamiini osallistuu solujen jakautumisprosessiin.
D-vitamiini..
- E-Vitamiinit

- E-Vitamiinit

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini joka pitää yllä solukalvon rakennetta ja toimii antioksidanttina suojaten elimistön monityydyttymättömiä rasvahappoja vapailta radikaaleilta ja hapettumiselta
E-vitamiini tunnetaan kauneusvitamiinina, sillä se edistää ihosolujen kosteudensäilyttämiskykyä ja hapensaantia..
- Monivitamiinit

- Monivitamiinit

Mikäli ruokavalio on jostain syystä puutteellinen tai tuntee voivansa huonosti tai väsyttää eikä ole kysymys jostain muusta vakavasta ,kannattaa lisäravinteeksi harkita monivitamiinia jolla voi turvata kaikkien vitamiinien ja hivenaineiden saannin, joissakin monivitamiineissa on myös mukana aminohapot..