Mikä on KilppariX

Yritys perustettu vuonna 2016 kesällä.

KilppariX-verkkokaupan idea on "muhinut" pitkään ja nyt koin tarpeelliseksi toteuttaa tämän sivuston.

Tarkoituksena on että kaikki tieto ja tuotteet, millä voidaan tukea luontaisesti oman kilpirauhasen toimintaa ja hormonitasapainoa löytyisivät yhdeltä sivustolta. Nykyisellään tieto ja tuotteet on hajautettuina useille eri sivustoille, sekä itse tulisi tietää mitä tuotteita voisi käyttää tukemaan luontaiseisti kilpirauhasta, mikä aiheuttaa monille turhautumista kun ei löydä riittävästi tietoa. Monesti kilpirauhasen vajaatoimintaan sairastunut ei edes tiedä mistä aloittaa ja siksi olen pyrkinyt kasaamaan kaiken tarvittavan tälle sivustolle. Sivustolta löytää myös muita ravintolisiä ja valikoimaa kasvatetaan koko ajan.

Haluan jakaa tietoni sairaudesta ja auttaa muita saamaan paremman elämänlaadun näiden sivujen kautta.

Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistynyt räjähdysmäisesti Suomessa, johtuen siitä että asiasta käydään vilkasta keskustelua ja ihmiset löytävät tietoa sairaudesta aiempaa helpommin. Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitamisesta käydään myös lääkäreiden kesken kovaa kiistaa, missä "tapellaan" mikä hoito on potilaalle sopivin. Myöskään moni lääkäri ei tiedä miten kilpirauhasen vajaatoiminta diagnosoidaan, luotetaan vain viiterajoihin ja tästä syystä moni on joutunut kärsimään vuosia, jopa vuosikymmeniä. Tämä tilanne on saanut monet ihmiset varpailleen, koska sairastuneet eivät saa enää asianmukaista hoitoa ja pahimmassa tapauksessa joudutaan hakeutumaan ulkomaille hoitoon, tai hakemaan lääkkeitä ulkomailta jolloin ei aina voi olla varma lääkkeen turvallisuudesta sekä alkuperästä.

Sivuston tuotteet eivät paranna sairautta, mutta tukevat luontaisesti oman elimistön toimintaa.

Perheessämme on ollut hoitopalveluja, luontaistuotekauppaa ja verkkokauppaa harjoittava yritys jo vuodesta 1991, missä olen toiminut vuosien varrella useassa eri tehtävässä. Nyt koin tarpeelliseksi avata uuden kaupan, joka kohdistuu enemmän tiettyyn sairauteen mihin myös itse olen sairastunut. Sivuilta löytää myös ravintolisiä yleisesti.

Olen vuonna 1984 syntynyt mies, joka on sairastellut teini iästä lähtien mitä ihmeellisimpiä sairauksia. Lääkärit olivat ihmeissään ja olen käynyt perinteisen "sinulla on masennusta" -diagnoosin läpi useita kertoja ja myös lääkitykset tähän"masennukseen". Oirelista on pitkä, jota en tähän sen enempää avaa, mutta kaikki nämä ovat vaikuttaneet elämääni todella paljon vuosien varrella.

Kilpirauhasen vajaatoiminta diagnoosin sain vuonna 2014 joulukuussa ja tammikuussa aloitettiin hoito Tyroksiinilla. Alkuun vointi parani dramaattisesti ensimmäisestä päivästä lähtien, tästä innostuin ja tiesin että vihdoin sairauteni syy on löytynyt. Noin 2-viikkoa meni hyvin, jonka jälkeen vointini romahti. Nostin lääkitystä 4-viikon välein ja aina noston yhteydessä oli 1-2 -viikkoa sellainen olo kuin olisi herännyt uudestaan eloon.

Kesään 2015 mennessä annokseni oli jo korkea, mutta T3V hormoni ei noussut juurikaan, eikä myöskään T4V. Kesällä 2015 olin lomalla, mistä 3 viikkoa olin lähes petipotilaana kun olo oli todella huono. Liikatoiminnalla en kuitenkaan ollut, vaan menin enemmän vajaatoiminnalle mitä enemmän söin Tyroksiinia.

Tästä säikähtäneenä otin yhteyttä yksityiseen lääkäriin, joka on hoitanut Suomessa paljon kilpirauhaspotilaita ja osaa hoitaa sitä muullakin kuin tyroksiinilla-hormonilla. Tätä kautta sain Thyroid-lääkkeen, missä on T4,T3,T2 ja Kalsitoniini. Tämä ei alkuun toiminut kovin hyvin, mutta olo oli kuitenkin hieman parempi kuin Tyroksiinilla. Yritin nostaa annosta hoitoannokselle, mutta vajaatoiminnan oireet pahenivat myös tällä lääkityksellä, enkä saanut nostettua lääkitystä tarpeeksi.

Käytin tätä eläinperäistä lääkettä melkein vuoden, millä sain jonkunverran oloa korjattua verrattuna Tyroksiiniin, mutta edelleenkään en voinut kovin hyvin. Keväällä 2016 vaihdettiin lääkitys T3-monoterapiaan millä vointini on alkanut pikkuhiljaa kohentumaan ja nyt olen innoissani kun jaksaa välillä tehdäkkin jotain.

Syön lisäksi lisäravinteita tukemaan lääkitystä, niin oloni on nyt paljon parempi kuin vuosiin ja uskallan alkaa jo suunnittelemaan tulevaisuuttakin.

Vielä on paljon matkaa hoitotasapainon saavuttamiseen, mutta suunta on varmasti oikea.

Olen luultavasti sairastanut kilpirauhasen vajaatoimintaa jo lähes 20 vuotta, mutta vasta nyt asiaan on osattu puuttua. Alunperin arvoihini puuttui psykiatrisen puolen lääkäri, joka ihmetteli arvojani. Tästä tie lähti sitten useiden eri lääkäreiden kautta ylöspäin, vaikka välillä olikin mutkia matkassa.

Oikea lääkitys, ruokavalio ja ravintolisät on kilpirauhasen vajaatoiminnassa tärkeitä asioita, jotta saadaan elimistö toimimaan oikein sekä toimintakyky palautumaan.

Kilpirauhasen vajaatoiminta voi olla todella lamaannuttava sairaus, mikä vaikuttaa jokapäiväiseen elämään ja joskus voi olla niin paha tilanne, että ihmisen normaali toimintakyky on olematon.